Frågor & Svar

Frågor & Svar

Har du aldrig paddlat kajak förr kan det dyka upp en del frågor som du funderar över. För att du ska kunna njuta av din upplevelse hos oss vill vi att du ska kunna känna dig trygg och förberedd. Därför har vi sammanställt svar på de vanligaste frågorna.

Skulle du ha någon ytterligare fråga är du välkommen att kontakta oss!

Hur funkar ert koncept?


Det är enkelt! Du bokar den tur du vill vara med på HÄR. När du bokat får du en bekräftelse på bokningen. När dagen kommer då ni ska ut och paddla träffas vi på Bauergårdens parkering, ni kommer att se bilen.

Efter att vi hälsat och snackat en stund hoppar vi in i bilen och vi kör er till den plats där vi lägger i kajakerna. Efter en kort introduktion paddlar ni iväg och hittar tillbaka till Bauergården med hjälp av en karta ni får med er. VIll ni boka in en guide och instruktör kan ni göra det vid bokningen. Väl framme i Bunn och Bauergården har ni möjlighet till bad, dusch och bastu. 

Är det Förmiddagsturen ni paddlat bjuds det på lunch efter paddlingen. Har ni bokat eftermiddagsturen står bordet dukat från kl 12.30 för lunch innan paddlingen och är det en heldag ni bokat, ja då stannar vi till vid Bauergården och äter lunchen där eller så har ni tagit med lunchen till sjöss.


Var håller ni till?

Vi utgår oftast från Bauergården som ligger i Bunn, ca 35 km utanför Jönköping. Närmare bestäm mellan Huskvarna och Gränna

Hur lång tid tar en tur?

Vi räknar med att en tur tar ca 4 timmar från att vi lämnar Bauergårdens parkering till att ni är tillbaka vid Bauergårdens strand igen. På denna tid hinner vi köra ut er, ha en kort genomgång och paddla i lugnt tempo.

Är det jobbigt att paddla kajak?

Det beror på hur du paddlar och vad du har för ambitioner. Men generellt är det inte speciellt jobbigt. Du kan få lite träningsvärk i axlar och armar efter turen.

Behöver jag har någon förkunskap?

Nej, du behöver inte ha paddlat förut. Våra kajaker är stabila och enkla att paddla. Känner ni er osäkra finns alltid möjligheten att boka en guide och instruktör.

Hur förvarar jag värdesaker under paddlingen?

Du kan lämna en del saker i vår buss då denna körs tillbaka till Bauergården efter att ni blivit avsläppta. Saker att läman där kan vara ombyte etc.

VIll ni ha med mobil, kamera eller annat rekommenderas en Drybag som lätt kan förvaras inne i kajaken. Ett vattentätt mobilfodral är också att rekommendera om ni vill ha möjligheten att fotografera under turen.

Vad ska jag ha på mig när jag paddlar?

Ha på dig enkla och funktionella kläder. Gärna snabbtorkande byxor eller shorts. Jeans är inte att rekommendera.

På överkroppen räcker det med en t-shirt eller tröja. Tänk på att den ska vara ganska rymlig över axlarna. Om det regnar är en rymlig regnjacka bra, vi använder även kapell vid regn för att undvika att bli för blöta.

Kan jag ta med egen mat istället för lunchpaketet på Bauergården?

Alla våra paket inkluderar lunch i priset, detta för att ni ska kunna släppa alla krav på att förbereda er utan istället bara njuta av att bli omhändertagna av oss.

Men vill ni absolut inte ha den inkluderae lunchen, ta kontakt med oss så kan vi säkert lösa det. 


Vi skulle vilja paddla en kväll och sova över ute i naturen!

Inga problem, då bokar ni en eftermiddag och en förmiddagstur. Men innan ni gör det, ta en kontakt med oss så löser vi ett paketpris! Varför inte köpa till Bauergårdens grilllåda med en trerätters middag att ta med ut och tillaga över öppen eld.


Kan vi gå iland överallt längs paddlingen?

I Sverige råder allemansrätten men det betyder ju inte att ni får gå iland varsomhelst. Respektera både boende och djur längs stranden och välj ert ställe med omtanke.